KATEGORİLER

İLETİŞİM FORMU

Haberler

MEB Engelliler Taşıma ve İletme Sistemleri ile ilgili yazısı | 19.11.2015

 

 

 

Sayı : 16915068- 10-E. 11897989

Konu: Taşıma ve İletme Sistemleri

 

.......................... VALİLİĞİNE

(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

 

İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Özel öğretim Kurumlan Yönetmeliği.

b)     Özel Öğretim Kurumlan Standartlar Yönergesi.

c)     Türk Standartları Enstitüsünün 26/10/2015 tarihli ve 408605 sayılı yazısı.

 

Bilindiği üzere ilgi (a) Yönetmeliğin 11 inci maddesinin ikinci fıkrasında; ”(2) ek:RG-5/7/2014-29051) Binanın zemin katının dışında birden fazla katı bulunan kurumlarda veya binanın zemin katı dışında kurum açılacak binalarda asansör (Ek ibare: RG-23/7/2015-29423) veya engellilerin erişilebilirliğini sağlayan taşıma ve iletme sistemlerinin bulunması gerekir. Asansörün engelliler için Türk Standartları Enstitüsünün belirlediği standartlara uygun olması zorunludur.” hükmü ve ilgi (b) Yönergenin 10 uncu maddesinin yedinci fıkrasında ise “(7) Binanın zemin katının dışında birden fazla katı bulunan kurumlarda veya binanın zemin katı dışında kurum açılacak binalarda asansör (Ek ibare:Makam Oluru 18/08/2015-8163923) veya engellilerin erişilebilirliğini sağlayan taşıma ve iletme sistemlerinin bulunması gerekir. Asansörün engelliler için Türk Standartları Enstitüsünün belirlediği standartlara uygun olması zorunludur.” hükmü yer almaktadır.

 

Bu kapsamda özel öğretim kurumlarında engellilerin erişilebilirliğini sağlayan taşıma ve iletme sistemlerinin kullanılmak istenmesi halinde; kullanılacak taşıma ve iletme sistemlerinin ilgi (c) yazıda da belirtildiği üzere Türk Standartları Enstitüsünün belirlediği standartlara uygun olması veya "CE" sertifikasına sahip olması gerekmektedir.

 

Taşıma ve iletme sistemlerine ilişkin başvurular, kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak üzere başvuran kurumlarda kurum açılış dosyalarında, mevcut kurumlarda ise taşıma ve iletme sistemini kullanmak üzere başvuruları sırasında taşıma ve iletme sisteminin seri numarasının yer aldığı satın alma faturası ile yapılacaktır. Ayrıca taşıma ve iletme sisteminin kurumda hizmete hazır durumda bulundurulması gerekmektedir.

 

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

Ali KARAGÖZ

Bakan a.

Genel Müdür V.

 

 

 

 

 

 


A+B+C SİSTEM HAVALI YATAK

Hastanızda oluşabilecek yara riskini ortadan kaldırır.Ortalama iki saat olan pozisyon verme süresini 10 saate kadar uzatır.


POZİSYON VEREN HAVALI YATAK

Hastanızı yatak yarası riskinden korumak için mutlaka kullanılmasi gereken bir üründür.Pozisyonlu havali yatak yatan bir hastaya her iki saatte verilmesi gereken pozisyon süresini ortadan kaldırır ve hem hastanın yara riski ortadan kalkar hem hastanın kendisi hemde bakan kişi için büyük rahatlık sağlar.


HASTA KARYOLASI

Evde bakim icin tercih edilen sağlam dayanikli ve kullanisli alman malı hasta karyolası.istanbul içi kurulum montaj ve kullanici egitimi ücretsiz olarak verilmektedir.Daha sonra oluşabilecek arızalar içinde teknik servis hizmeti deneyimli teknisyenler tarafından verilmektedir.


Engelli Merdiven İndirme-Çıkarma Cihazı / Tse Belgeli C-Max Engelli Merdiven Çıkma-İnme Cihazı

Tse Belgeli C-Max Engelli Merdiven Çıkma-İnme Cihazı
Fiyatı :
Ürün Açıklaması

TSE Belgeli C-Max Engelli Merdiven Çıkma-İnme Cihazı

TSE Belgelidir
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği´nce aranan engellilerin erişilebilirliğini sağlayan taşıma ve iletme sistemleri şartına uygundur. 
Ayrıca Sağlık Bakanlığı, Belediye vb. kurumlardaki ruhsatlandırma işlemleri için aranan taşıma ve iletme sistemleri şartına da uygundur. 
Sürücü kursları, anaokulları, özel okullar, etüt merkezleri vb. MEB´e bağlı tüm kurumlarda, Cafe, muayenehane vb. kurumlarda ruhsatlandırma işlemlerinde kullanılır. 
Dönerli, spiral ya da düz olması fark etmeksizin tüm merdivenler için uygundur
Almanya menşeilidir.

ÜRÜN DETAYI:

AAT Alber C-Max Engelli Merdiven Çıkma-İnme Cihazı | TSE Belgesine Sahip

TSE ve CE Belgelidir

- Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nce aranan engellilerin erişilebilirliğini sağlayan taşıma ve iletme sistemleri şartına uygundur. 

- Ayrıca Sağlık Bakanlığı, Belediye vb. kurumlardaki ruhsatlandırma işlemleri için aranan taşıma ve iletme sistemleri şartına da uygundur.

- Sürücü kursları, anaokulları, özel okullar, etüt merkezleri vb. MEB'e bağlı tüm kurumlarda, cafe, muayenehane vb. kurumlarda ruhsatlandırma işlemlerinde kullanılır. 
- Dönerli, spiral ya da düz olması fark etmeksizin tüm merdivenler için uygundur.
- Merdiven tırmanıcı C-Max U1, hareketi kısıtlı kişilerin büyük bir çaba harcanmaksızın merdivenden güvenli şekilde çıkarılıp indirilmesini mümkün kılar. İç ve dış mekanlardaki döner merdivenlerde de kullanılabilir. Eğik yüzeylerde kullanmak da mümkündür.
- Kolayca demonte edilebilir ve araç bagajına sığdırılabilir.
- İnce ve zarif bir tasarıma sahiptir. 

- Almanya menşeilidir. 

Belgeler:

- 186023-TSE-01/01 belge numarası ile TS ISO 7176-28/ Tekerlekli Sandalyeler - Bölüm 28: Merdiven inme/çıkma cihazları için kurallar ve deney yöntemleri / 06.03.2015 standardına uygun olduğu gibi, bu merdiven tırmanıcı C-Max U1 aracı, Hannover TÜV Süd Product Service GmbH kurumunda ISO 7176-28 normuna göre de test edilmiştir.
- CE Belgelidir. Ürün, 2006/42/EG, 2007/47/EG ve 93/42/EG. numaralı AB direktiflerinin ilgili hükümlerine uygundur. Teknik Bilgiler (C-Max U1 C1414)

 - Ebatlar:

  Yükseklik: asgari 1090 mm - azami 1440 mm 

  Genişlik Dirseklik hariç: 440 mm

  Genişlik Dirseklik takılı: 485 mm

  Derinlik Ayak dayanağı katlanmış: 730 mm 

  Derinlik Ayak dayanağı açılmış: 915 mm

- Aracın ağırlığı: 

  Tırmanma ünitesi = 18,1 kg, 

  Oturaklı C parça = 5,5 kg, 

  Arkalık = 4,5 kg, 

  Her iki dirseklik = 1,2 kg,

  Akü paketi = 4,1 kg, 

  Şarj aleti = 0,3 kg

  Toplam ağırlık = 33,7 kg

- Azami taşıma/kişi ağırlığı: 140 kg

- Tırmanma hızı (1)

- 8 - 23 basamak / dakika (sürekli ayarlanabilir)

- Bir akü şarjıyla ulaşma mesafesi (1): Yaklaşık 25 kat (yaklaşık 375 basamağa eşdeğer)

- Azami basamak yüksekliği: 210 / 225 mm (tırmanma yüksekliğini artırma halinde)

- Asgari basamak derinliği (2): 140 mm

- Gerekli merdiven genişliği (düz merdiven): Genişlik c-max + 100 mm

- Asgari platform büyüklüğü (U şeklinde merdivenler): 1350 x 1350 mm

- Döner merdivenlerin asgari yarıçapı: 1350 mm

- Azami merdiven eğimi: 60,3°

- Aküler: 2 x 12 V / 5Ah (gaz sızdırmaz)

- Doğru akım motoru: 24 V / 275 W

- Vites gücü Yukarı/Aşağı şalteri: 3-8 N

- Doğrudan kullanım güçleri: Merdiven inmede azami 350 N (Bölüm 7.6)

- Ses basıncı seviyesi: < 70 dB

- Depolama / Çalışma sıcaklığı / Araç: 0° C ila +60° C / -30° C ila +50° C

- Depolama / Çalışma sıcaklığı / Akü: 0° C ila +60° C / -30° C ila +50° C

- Titreşim verileri: Vücudun üst organlarının maruz kaldığı ağırlıklı efektif hızlanmanın değeri, tipik olarak 2,5 m/s2 altındadır.

- Seri numarası etiketi: Gövdenin solunda ve kullanım kılavuzunun arkasında

- IP koruma sınıfı: IPX4 koruma derecesi: Her yönden sıçrama suyuna karşı koruma

- ISO 7176-28:2012 normuna göre sınıflandırma: Tip C (Ek A, Tablo 1'e göre)

 

(1) Etkinleştirilmiş konfor basamağında, tırmanma hızı ve ulaşma mesafesi düşer. Ulaşma mesafesi, yolcunun ağırlığına da bağlıdır.

(2) Basamak derinliği düşük olan merdivenlerde kullanılmamalıdır, çünkü bu durumda tekerleğin güvenle yerleşmesi mümkün değildir. Teknik değişiklikler, gelişim amaçlı olup saklıdır.

Garanti

AAT Alber Antriebstechnik GmbH firması (MEC Çözüm Ortağlığı eliyle), C-Max U1 aracı (kurşun aküler hariç) ve tüm aksesuar parçaları için, müşterinin aracı aldığı tarihten itibaren iki yıl süreyle araçta malzeme ve üretim hatalarının bulunmadığı garantisini vermektedir.

Kurşun aküler için (usulüne uygun şekilde bakımı yapılması ön koşuldur) AAT Alber Antriebstechnik GmbH firması (MEC Çözüm Ortağlığı eliyle), müşterinin aküyü aldığı tarihten itibaren 6 ay boyunca garanti vermektedir.

C-Max U1 aracı ile ilgili garanti, aşağıdaki nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan arızaları kapsamaz:

» Aşırı yüklenme sonucu ortaya çıkan hasarlar.

» Dikkatsiz kullanım nedeniyle oluşan hasarlar.

» Şiddete dayalı hasarlar.

» Doğal aşınma parçalar (fren balataları, kayma koruyucu, tırmanma ayakları). » Müşteri tarafından yapılan usulüne uygun olmayan veya yetersiz bakım.

» Yetkisiz yapısal değişiklikler veya C-Max U1 aracının veya aksesuar parçalarının amacına aykırı şekilde kullanılması.

» C-Max U1 aracının izin verilmiş toplam ağırlık veya azami kişi ağırlığı üzerinde kullanılması. » Kurşun aküleri usulüne aykırı şarj etme.