KATEGORİLER

İLETİŞİM FORMU

Haberler

MEB Engelliler Taşıma ve İletme Sistemleri ile ilgili yazısı | 19.11.2015

 

 

 

Sayı : 16915068- 10-E. 11897989

Konu: Taşıma ve İletme Sistemleri

 

.......................... VALİLİĞİNE

(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

 

İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Özel öğretim Kurumlan Yönetmeliği.

b)     Özel Öğretim Kurumlan Standartlar Yönergesi.

c)     Türk Standartları Enstitüsünün 26/10/2015 tarihli ve 408605 sayılı yazısı.

 

Bilindiği üzere ilgi (a) Yönetmeliğin 11 inci maddesinin ikinci fıkrasında; ”(2) ek:RG-5/7/2014-29051) Binanın zemin katının dışında birden fazla katı bulunan kurumlarda veya binanın zemin katı dışında kurum açılacak binalarda asansör (Ek ibare: RG-23/7/2015-29423) veya engellilerin erişilebilirliğini sağlayan taşıma ve iletme sistemlerinin bulunması gerekir. Asansörün engelliler için Türk Standartları Enstitüsünün belirlediği standartlara uygun olması zorunludur.” hükmü ve ilgi (b) Yönergenin 10 uncu maddesinin yedinci fıkrasında ise “(7) Binanın zemin katının dışında birden fazla katı bulunan kurumlarda veya binanın zemin katı dışında kurum açılacak binalarda asansör (Ek ibare:Makam Oluru 18/08/2015-8163923) veya engellilerin erişilebilirliğini sağlayan taşıma ve iletme sistemlerinin bulunması gerekir. Asansörün engelliler için Türk Standartları Enstitüsünün belirlediği standartlara uygun olması zorunludur.” hükmü yer almaktadır.

 

Bu kapsamda özel öğretim kurumlarında engellilerin erişilebilirliğini sağlayan taşıma ve iletme sistemlerinin kullanılmak istenmesi halinde; kullanılacak taşıma ve iletme sistemlerinin ilgi (c) yazıda da belirtildiği üzere Türk Standartları Enstitüsünün belirlediği standartlara uygun olması veya "CE" sertifikasına sahip olması gerekmektedir.

 

Taşıma ve iletme sistemlerine ilişkin başvurular, kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak üzere başvuran kurumlarda kurum açılış dosyalarında, mevcut kurumlarda ise taşıma ve iletme sistemini kullanmak üzere başvuruları sırasında taşıma ve iletme sisteminin seri numarasının yer aldığı satın alma faturası ile yapılacaktır. Ayrıca taşıma ve iletme sisteminin kurumda hizmete hazır durumda bulundurulması gerekmektedir.

 

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

Ali KARAGÖZ

Bakan a.

Genel Müdür V.

 

 

 

 

 

 


A+B+C SİSTEM HAVALI YATAK

Hastanızda oluşabilecek yara riskini ortadan kaldırır.Ortalama iki saat olan pozisyon verme süresini 10 saate kadar uzatır.


POZİSYON VEREN HAVALI YATAK

Hastanızı yatak yarası riskinden korumak için mutlaka kullanılmasi gereken bir üründür.Pozisyonlu havali yatak yatan bir hastaya her iki saatte verilmesi gereken pozisyon süresini ortadan kaldırır ve hem hastanın yara riski ortadan kalkar hem hastanın kendisi hemde bakan kişi için büyük rahatlık sağlar.


HASTA KARYOLASI

Evde bakim icin tercih edilen sağlam dayanikli ve kullanisli alman malı hasta karyolası.istanbul içi kurulum montaj ve kullanici egitimi ücretsiz olarak verilmektedir.Daha sonra oluşabilecek arızalar içinde teknik servis hizmeti deneyimli teknisyenler tarafından verilmektedir.


Hasta Yıkama Havuzu

HASTA YIKAMA HAVUZ

Hasta yıkama havuzu hastanızı yatak içerisinde yataktan kaldırmadan kolay bir şekilde yıkamanızı sağlar.Dolayısıyla hem hasta hem yıkayan kişi rahat etmiş olur.